Publicada el 13 Mar, 2020
El Departament de Salut fa oficial el tancament de 25.000 bars, restaurants i discoteques de Catalunya
25.000 bars, restaurants i discoteques de Catalunya hauran de tancar finalment degut al Coronavirus 

Així ho publica el DOGC que els obliga a tancar a les 0h d’aquesta mateixa nit-matinada de divendres a dissabte

Després de dictar dues disposicions normatives en dos dies consecutius, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha acabant dictant-ne una tercera (RESOLUCIO SLT/737/2020) per la que, finalment, ha acordat tancar per un temps mínim de 15 dies tots els bars, restaurants i discoteques de Catalunya. En total es calcula que hi ha uns 25.000 establiments afectats per la mesura. El tancament no afecta als bars i restaurants d’establiments ubicats a l’interior d’establiments hotelers ni de centres sanitaris.

Essent la finalitat d’aquesta mesura tant restrictiva  evitar la concentració de gent en un espai ja sigui tancat o obert, i atès que ara sí, totes les activitats de restauració i d’oci nocturn de Catalunya ja és oficial que romandran tancades des d’aquesta mateixa matinada a les 0h, des de la FECASARM fem una crida a la població i els recomanem que es quedin a casa atès que si la gent s’aglomera al carrer la mesura adoptada pel govern per prevenir el contagi del coronavirus quedarà sense eficàcia. 

En paraules de Joaquim Boadas, secretari General de la FECASARM, “atesa la manca d’oferta de locals de restauració i oci nocturn des d’aquesta matinada, es podria produir un increment de concentracions a la via pública, botellot, soroll i festes privades, pel que des de la FECASARM apel.lem a la responsabilitat colectiva i al civisme i fem una crida a la gent per que es quedi a casa. Al igual que els empresaris de restauració i d’oci nocturn ens veiem obligats a sacrificar el nostre  dret a la llibertat d’empresa, els usuaris del sector han de posar-hi també de la seva part. Només exercint aquesta responsabilitat conjuntament, entre tots  podrem posar fi a aquesta situació tant excepcional i delicada que estem vivint“. 

El nombre d’establiments afectats per aquest tancament arriba als 25.000 locals d’hostaleria i oci a tota Catalunya i les pèrdues ja es podrien qualificar d’incalculables. En qualsevol cas, des de la nostra patronal i pel bé de tots, donem recolzament a la mesura adoptada pre prevenir la propagació del coronavirus, igual que s’ha fet a Madrid, amb una afectació de 32.000 locals, tot quedant a l’espera de conèixer l’abast de l’estat d’alarma anunciat avui pel president del Govern central i que s’aprovarà demà. 

 Per a més informació podeu trucar al 902.099.500 o bé al 670.703.370