Publicada el 29 Jun, 2020
LA FECASARM i SPAIN NIGHTLIFE compareixeran com ACUSACIÓ POPULAR en l’homicidi ocorregut a Cornellà de Llobregat

LA FECASARM serà ACUSACIÓ POPULAR en el cas de l’homicidi ocorregut en una zona d’oci nocturn de Cornellà de Llobregat 

La FECASARM condemna els fets i es solidaritza amb la familia de la víctima

Reclamem més presència policial en zones d’oci nocturn, campanyes de conscienciació contra la violència en l’àmbit de l’oci nocturn i emprendre altres accions dissuasòries

Tal i com ja vàrem avançar ahir, la patronal catalana de l’oci nocturn  FECASARM i la patronal estatal SPAIN NIGHTLIFE han decidit personar-se en el procediment judicial obert contra la presumpta autora d’un homicidi que va tenir lloc la passada matinada de diumenge a les immediacions d’una zona d’oci nocturn de Cornellà de Llobregat. Els fets van tenir lloc la passada matinada de diumenge quan suposadament una noia en va apunyalar a una altra per l’esquena amb una arma blanca quan la primera es trobava intentant separar dos grups que s’estaven barallant. La FECASARM i SPAIN NIGHTLIFE condemnen els fets i es solidaritzen amb la família de la víctima a la qual han ofert col·laboració per recaptar fons per ajudar a pagar el sepeli ja que la família no disposa de recursos econòmics per pagar el seu elevat cost.

En la nostra condició de patronals del sector a nivell de Catalunya i d’Espanya, que nit rere nit treballem per dignificar el sector apostant per la qualitat, pel civisme i per la seguretat que ofereixen els nostres locals, no acceptem cap acció violenta en el nostre àmbit i per això podem romandre impassibles davant fets gravíssims com aquest, els quals condemnem i rebutgem enèrgicament.  Així doncs, anunciem que, com ja hem fet en 22 altres casos similars que per un motiu o un altre han malmès greument la imatge del sector, compareixerem com a ACUSACIÓ POPULAR a les actuacions judicials instruïdes arran dels fets, a fi i efecte d’assegurar-nos en el seu dia de que a l’autor/a  dels fets els hi sigui imposada la pena més greu prevista al Codi Penal per aquests fets, a qui cal fer responsable dels fets i a ningú més a la que possiblement demanarem la pena prevista per al delicte d’assassinat, entre 15 i 20 anys de presó.

Conscienciació utilitzant testimoni de persones que n’han matat una altra

Així mateix, aprofitem per insistir en reclamar a les diferents administracions i en especial al departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, a invertir més en campanyes de conscienciació i prevenció en matèria de violència en l’àmbit de l’oci nocturn, i en aquest sentit ja vàrem demanar en el seu dia que es poguessin utilitzar els testimonis de persones que han matat a una altra persona en l’àmbit de l’oci nocturn, que estan complint condemna per aquest fet i que en el seu dia varen mostrar el seu arrepentiment, precisament en judicis ens els quals la FECASARM ha sigut part acusadora i que han acabat amb sentència condemnatòria. Seria una campanya similar a les que es porten a terme en prevenció d’accidents de trànsit. La campanya proposada portaria per nom quelcom així com ara “Valia la pena?” Precisament, la FECASARM té editat un còmic, conjuntament amb l’Associació Internacional d’Oci Nocturn on un dels capítols tracta aquest tema on una agressió acaba amb un funeral i una condemna a 20 anys de presó i amb l’autor totalment arrepentit.

És evident -i a ningú se li escapa-, que fets com aquests malmeten injustament la imatge dels locals d’oci en general, doncs es crea la falsa aparença de que sortir de nit es perillós, quan això realment no és així, ja que ens trobem davant d’un fet totalment aïllat i excepcional, amb el qual el local d’oci nocturn proper a on han succeït els fets res hi té a veure doncs, tal i com hem dit, l’únic  responsables és l’autor/a dels fets. Cal dir que el 99’9% de la gent que surt de nit es comporta correctament i passa desapercebuda, pel que no es prot criminalitzar al sector ni als seus usuaris de manera generalitzada.

Més presència policial a les zones d’oci nocturn i altres accions dissuasòries

Arrel del vídeo que circula per xarxes socials, suposadament gravat per un veí, es pot veure com la baralla previa al fatídic fet s’allarga molts minuts (més de 15), sense que es vegi a la zona cap vehicle policial, el qual arriba després de que s’hagi produït l’agressió mortal. Una de les coses que a les actuacions judicials demanarem conèixer quan de temps va trigar a arribar la policia al llocs dels fets des que es va demanar la seva presència així com també el temps que va trigar l’ambulància ja que en el vídeo també es veu que va trigar molt en arribar al lloc dels fets.

En qualsevol cas i per que això no succeeixi més, des de la FECASARM seguim reclamant més presència policial en zones d’oci nocturn, en especial a l’hora en la que es produeix el desallotjament dels locals atès que una vegada els usuaris abandonen el local, el personal de seguretat poca cosa por fer per evitar aquests tipus de fets, més quan aquests tenen lloc a més de 100 metres dels accessos del local. És evident que la mera presència d’un vehicle policial a la zona dissuadiria a la gent de barallar-se i més de portar armes i d’utilitzar-les. Aquesta petició la farem arribar avui mateix a l’Hble Conseller Miquel Buch.

Una altra acció preventiva proposada en el seu dia per la FECASARM i per SPAIN NIGHTLIFE passava per elaborar una espècie de “llista negra” de persones violentes a les quals es tractaria de no permetre’ls l’entrada als locals d’oci nocturn, però no només d’una zona concreta sino arreu del país. Tal i com explica Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM i d’SPAIN NIGHTLIFEaquesta estratègia ens ha funcionat força bé en casos concrets, quan el titular de l’activitat no ha permès l’entrada a aquells usuaris que no s’han comportat adequadament una nit, dins o fora del local. El simple fet de que l’usuari sàpigues que de no comportar-se correctament això li comportaria per exemple un càstig de 3 caps de setmana sense entrar a la seva discoteca preferida ja suposava un motiu per comportar-se bé, imaginem-nos doncs això quan a una agressió de la que parlem avui, possiblement aquesta persona ja no sortiria armada de casa i l’acció letal mai s’hagués produït. Aquest tema però cal tractar-lo amb l’Estat i la Generalitat ja que afecta a dades personals de persones però queda clar que cal fer quelcom, igual que impulsar campanyes anti-violència en l’oci nocturn, doncs fins ara no s’està fent res al respecte

Per a més informació us podeu adreçar al telèfon 902.099.500 o bé al 670.703.370.