Publicada el 7 Feb, 2020
La FECASARM proposarà a l’Ajuntament de Girona un nou model de barraques de Fires
Aquesta setmana s’ha fet publica la llista de guanyadors de la campanya SantNarcivisme 2019

Després de que l’edició passada no hi hagués barraques i que els concerts programats per aquelles dates finalment s’hagin posposat fins els mes de febrer d’enguany, la FECASARM té previst reunir-se amb l’Ajuntament de Girona per proposar-li un nou model de barraques de cares a les Fires de Sant Narcís de 2020. El model que la FECASARM  té previst proposar a l’Ajuntament inclou com a demandes més destacades les següents: 

1) RECINTE TANCAT. En primer lloc i el més important per la patronal del sector de l’oci nocturn es que aquest recinte o zona de barraques estigui tancat i controlat. D’aquesta manera es podria fer un control d’accés de manera correcte i es garantiria la seguretat dels assistents. No hi podrien accedir menors de 16 anys ni tampoc hi entraria gent fent ¨bottellot¨. Als majors de 18 anys se’ls identificaria amb una polsera per poder accedir a begudes alcohòliques com es fa a els discoteques. Evidentment, les vies d’evacüació haurien de rebre el vist-i-plau del cos de bombers.

Al mateix temps, això implicaria un control molt més estricte i les pròpies barraques no tindrien que competir contra els supermercats i els venedors ambulants de llaunes. Al nostre parer, tal i com s’han desenvolupat les barraques els darrers anys que n’hi ha hagut, ha estat un autèntic descontrol.

2) FER PAGAR ENTRADA. Des de la FECASARM; creiem que caldria fer pagar entrada, una entrada mínima que podria ser variable en funció del concert. D’aquesta manera es podrien portar artistes d’alt nivell com ara Estopa, Rosalia, Sabina, Serrat, o fins i tot algun DJ internacional, entre molts d’altres. Aquesta oferta aportaria més públic i se’n veurien beneficiades tan les barraques com els restaurants i locals d’oci nocturn de la ciutat.

3) MÉS VARIETAT MUSICAL I CONCERTS CADA DIA. En la nostra opinió, seria bo que hi hagués programats concerts tots els dies de Fires atès que els diumenges, dilluns dimarts i dimecres les barraques no han funcionat mai. Creiem que amb un bon cartell es podrien fer nits temàtiques cada dia. Per exemple, dilluns Rock català, Dimarts rock espanyol, dimecres  Reggaeton, dijous música electrònica, etc…

Fins i tot caldria enfocar els concerts a públics de diferents edats. Creiem que, per exemple, un concert de Joan Manel Serrat podria tenir força tirada si es promociona i no es fa molt tard ja que, d’aquesta manera, les barraques també treballarien més i, de retruc els locals d’oci nocturn i els bars i restaurants de la ciutat també guanyarien clients.

4) CANVI D’HORARI DE FUNCIONAMENT. Creiem que l’horari que han tingut les barraques els darrers anys, fins les 4 de la matinada no beneficien a ningú i perjudiquen greument als locals d’oci nocturn de la ciutat ja que funcionen en el mateix horari.

Al nostre parer, les barraques i els concerts haurien de començar els dies de cap de setmana a les 18h i acabar a la 1,00h i els dies entre setmana començar a les 21h i acabar a les 12h.  Si els concerts son d’alt nivell i comencen i acaben més aviat, els bars, restaurants i els locals d’oci nocturn de la ciutat en sortiran beneficiats ja que podran complementar l’oferta de les barraques. Això s’ha pogut veure aquest any passat ja que, sense les barraques en funcionament, els locals d’oci nocturn i els bars i restaurants de la ciutat van duplicar i fins i tot triplicar la seva facturació respecte dels anys anteriors. En la nostra opinió les barraques i els concerts han de ser un pol d’atracció d’usuaris -i no només de les contrades gironines- dels quals se n’han de beneficiar també els empresaris de restaurants i locals d’oci nocturn permanents que funcionen, paguen impostos i donen feina a centenars de treballadors tot l’any.  

La FECASARM adjudica 7 sopars i 14 consumicions entre els guanyadors de la campanya de civisme nocturn “SantNarcivisme 2019”

Per altre costat, ens complau informar-vos que, aquesta setmana s’han sortejat 7 sopars i 14 consumicions entre les persones que varen fer “like” o varen compartir les fotografies de la campanya de civisme nocturn “SantNarcivisme 2019” penjades a la pàgina de Facebook de la federació, campanya organitzada per l’Ajuntament de Girona i la FECASARM

Cal recordar que prop de 800 persones es van fotografiar amb el mim i els promotors cívics de la campanya i es van penjar més de 200 fotografies a les xarxes demanant comportaments cívics durant les nits de Fires de l’any passat

Els guanyadors dels 7 sopars i 14 consumicions que es sortejaven han estat les següents persones:

Carme Samper: Sopar per a 2 persones a la Catalano Taverna i 2 consumicions al Lux   Girona

Jordi Raja: Sopar per a 2 persones a Restaurant Braseria L’Argadà i 2 consumicions   al Gatzara Disco 

Ferran Mora: Sopar per a 2 persones al One Sushi Restaurant i 2 consumicions al Lapsus Cafè 

Pilar Barnes: Sopar per 2 persones a la Tasca Galega Esconxuro i 2 consumicions al Blow Girona

Ángeles Carrion: Sopar per a 2 persones a El Mimolet Restaurant i 2 consumicions al Willy’s Lounge Bar 

Miquel Pujadas: Sopar per a 2 persones a La Poma Restaurant i 2 consumicions al Cu-Cut! 

Edgar Martín: Sopar per a 4 persones al River Café Girona i 2 consumicions al Casino Girona

Els guanyadors dels sopars i de les consumicions han de fer efectiva l’acceptació del premi enviant un correu electrònic a info@fecasarm.cat.