Publicada el 7 Jul, 2021
La FECASARM qualifica d’il·legal el tancament de l’oci nocturn i estudia portar-lo al TSJC, mentre posa en dubte la durada del mateix

La FECASARM qualifica el tancament del sector del oci nocturn de desproporcionat i contraproduent i estudia portar-lo al TSJC

El sector paga els plats trencats dels errors evitables de la Generalitat, dubta de les dades i la durada del tancament anunciats per Argimon que torna a ser el botxí del sector sense escoltar-lo

La FECASARM i la Federació de Farmàcies de Catalunya van demanar ahir a Salou la implementació dels tests previs per sortir de festa de manera segura i millorar els indicadors 

Benvolguts/benvolgudes;

Des de la FECASARM, considerem que el tancament dels espais interior d’oci nocturn decretat ahir just quan encara no es complien 15 dies des de la reobertura és del tot desproporcionat i contraproduent i reclamem a la Generalitat que rectifiqui la seva decisió abans de que es publiqui al DOGC i que escolti al sector ja que porta un any ignorant-lo i equivocant-se. De fet, des de la FECASARM ens vam assabentar de la decisió tancament durant la roda de premsa que estàvem oferint juntament amb la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) per exigir la implementació de tests previs per generar espais segurs i poder millorar els indicadors. Us acompanyem una imatge de la roda de premsa celebrada ahir a Salou.

La FECASARM dubta de l’origen dels 25 brots atribuïts al sector

Des de la FECASARM posem en dubte que els 25 brots que aquest matí el conseller Argimon en una entrevista a TV3 ha atribuït als locals d’oci nocturn legals i en base als quals, pretén “justificar” el tancament del sector, ja que els mateixos segurament s’han produït en l’àmbit il·legal, pràctica  que ara mateix precisament es promocionarà encara més amb el tancament dels espais legals.

En aquest sentit, Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM li ha contestat que “posem en dubte que aquests brots s’hagin produït en locals legals, atès que és molt més fàcil dir que el contagi s’ha produït en un local legal on hi ha rastreig que no en una botellada a la que s’ha anat amb els mateixos contactes. En qualsevol cas, si així fos, els mateixos no s’haguessin produït si el  seu Departament ens hagués permès blindar els nostres espais sometent el dret d’admissió a un test previ negatiu, acreditat amb un codi QR, el que els hem reclamat per activa i per passiva i, en comptes d’això se’ns van imposar unes mesures impossibles de fer complir i antieconòmiques, amb restriccions que indirectament afavorien la pràctica de l’oci nocturn il·legal, la qual es tornarà a incrementar”

Per altre costat, Eduardo Abenojar, president de l’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) i directiu de FECASARM  ha explicat que, “estem aportant una solució immillorable a la problemàtica dels contagis que estan en augment entre la gent jove aquestes últimes setmanes i inexplicablement no se’ns ha permès fer-ho. Proposem ser el filtre i que es realitzi un cribratge massiu amb tests d’antígens entre tots els joves que passen pels locals d’oci nocturn i la Generalitat està desaprofitant una vegada més aquesta oportunitat.”

La FECASARM estudia recórrer el tancament i posa en dubte la seva durada

Els serveis jurídics de la FECASARM es troben estudiant el tancament anunciat ahir per la Generalitat i a l’espera de que es publiqui al DOGC per decidir si finalment el recorre davant del TSJC, atès que considerem que la decisió es del tot desproporcionada, ineficaç i desproporcionada i no podem permetre que els nostres locals siguin assenyalats com a focus de contagi, quan no se’ns permet fer un cribratge en els accessos. El tancament serà la ruïna definitiva d’un sector que ja està tocat de mort després de suportar entre 15 i 20 mesos de tancament, pel que estem indignats amb la mala gestió de l’administració que ens ha fet servir de cap de turc per quedar bé de cares a la galeria sense aprofitar les eines que li estem oferint per generar espais segurs i fins i tot millorar les dades epidemiològiques.

En darrer lloc, tal i com ha seguit explicant Joaquim Boadas, “volem manifestar que, sentint-ho molt, no podem donar credibilitat a les paraules de l’Hble conseller sr Argimon quan ens diu que el tancament tindrà una durada de només 15 dies, doncs la darrera vegada que ens va tancar per 15 dies, el dia 24 de juliol de 2020, en aquell moment tres dies després de ser nomenat secretari de Salut Pública de Catalunya, el tancament es va allargar 11 mesos, convertint-se ara el mateix en el doble botxí del nostre sector sense ni tan sols haver-nos escoltat en cap de les dues ocasions. I si l’anunci de que es reobrirà amb test previ és cert, li volem recordar que va un any tard”.

La Federació Catalana de Farmàcies recolza a la FECASARM

El president de la FEFAC, Antoni Torres, va explicar durant la roda de premsa celebrada ahir a Salou  que, “el més important per a qualsevol activitat sempre és la seguretat. Per tenir activitat amb seguretat és imprescindible tenir un control, en aquest cas antígens. És un element que tenim a l’abast i que ens diu si una persona té capacitat d’infectar o no”. El representant va expressar la seva voluntat de col·laboració i va destacar la gran capil·laritat de les farmàcies catalanes, unes 3.200, i la seva capacitat per poder posar en marxa aquest sistema de control amb garanties en pocs dies.

 

Salutacions cordials