Publicada el 22 Jun, 2020
La Generalitat canvia de criteri i no permet l’us de pista de ball a discoteques. La FECASARM demana seguretat jurídica

La Generalitat canvia sobtadament de criteri i ara no permet l’ús de pista de ball a discoteques

El passat divendres dia 19 es va publicar una resolució que si ho permetia

La FECASARM critica que havent-hi una taula de treball per debatre aquests aspectes no s’hagi negociat aquest canvi sobtat 

Majúscula ha estat la sorpresa per a la FECASARM i els seus associats quan aquest matí s’han assabentat  de que el Departament de Salut de la Generalitat, 72 hores després d’haver dictat una resolució en la que es permetia a les discoteques l’us de pista de ball, hagi dictat una norma que la prohibeix. Us acompanyem còpia de l’esmentada resolució.

Des de la FECASARM, a l’espera de conèixer amb major detall com han succeït els esdeveniments i que ha motivat aquesta decisió tan sobtada, aquesta tarda en la reunió programada de la taula de treball que precisament es va constituir a petició de la FECASARM per tractar aquest tema de la flexibilització de mesures i la reobertura gradual de bars musicals i discoteques, demanarà explicacions i espera rebre alguna resposta i explicació de la mesura que amb caràcter tant precipitat com la que s’ha adoptat avui

El sector necessita seguretat jurídica no improvisació

Si bé és cert que la FECASARM va apostar per inicialment concedir un aforament del 50% amb taules i cadires durant una setmana i posteriorment anar flexibilitzant aquesta mesura en una setmana amb taules altes i un aforament d’un 75% fins arribar a una tercera setmana amb un aforament del 100% i sense restriccions d’aforament, una vegada la Generalitat pren la decisió de permetre l’ús de la pista de ball (amb un 50% fins el dia 25 de juny i sense restriccions a partir del dia 25 de juny), és un error tornar enrere i menys sense una explicació o sense que aquesta decisió passi previament per la taula de treball.

En paraules de David López, president de la FECASARMel nostre sector necessita seguretat jurídica, no es pot dir un dia blanc i al cap de 72 hores negre, i sense cap explicació. No podem fer una “arrencada de cavall i una parada de burro” sense parlar-ho. Els nostres empresaris treballen amb una previsió i no poden anar improvitzant d’aquesta manera. Amés, si hi ha una taula de treball constituida per tractar aquesta reobertura gradual no es pot canviar el criteri pactat i que ens assabentem per la premsa que ara s’ha modificat. Hi ha empresaris que han decidit treure treballadors del ERTOs d’acord amb la decisió prèvia de la Generalitat i ara ja no poden tornar enrere

A 24 hores de la revetlla, aquesta mesura incrementarà l’oferta d’oci nocturn il·legal

Des de la FECASARM fem una valoració negativa de la nova norma aprovada, principalment per la manera en la que s’ha produit ja que genera desconfiança i mala imatge cap al sector, i més quan ens trobem a poques hores de la revetlla de Sant Joan, quan molts empresaris del sector ja havien fet les seves previsions i ara han de reestructurar la configuració de les seves activitats.

Al marge d’això, aquests canvis normatius sobtats i la inseguretat jurídica que s’està generant farà que molts empresaris ara es repensin si reobrir o no, el que provocarà més oferta d’oci nocturn il·legal tal com botellots i altres pràctiques prohibides i molt més perilloses que una discoteca amb pista de ball al 50% on hi ha un cert control, cosa que no hi ha en festes il·legals on la gent no porta mascareta, ni guarda la distancia de seguretat i compateixen ampolles.

La FECASARM aposta pel diàleg, la conscienciació i no per la restricció

Des de la FECASARM sim partidaris de fomentar la conscienciació i, en aquest aspecte el de fomentar que la gent porti la mascareta a les discoteques però no prohibir sobtadament l’us de pista de ball ja que això genera incertesa entre el sector i amés generarà més oferta d’oci nocturn il·legal.

En paraules de Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM , “la nostra patronal, conjuntament amb l’Associació Internacional d’Oci Nocturn, estem implementant des de fa dos mesos, un distintiu sanitari  internacional que obliga al públic de les discoteques a portar mascareta i ho recorda a través de pósters que es pengen arreu dels locals distingits. Aquest és, al nostre parer el camí a seguir, no el de la prohibició i menys sense consensuar-ho amb el sector que està participant en la taula de treballa constituida a tal efecte“.

Per a més informació us podeu adreçar al telèfon 902.099.500 o al 670.703.370.