Publicada el 8 May, 2020
Una discoteca de Lloret de Mar, segona discoteca del mòn que aconsegueix un distintiu sanitari internacional

La discoteca Tropics de Lloret de Mar, primera discoteca de Catalunya i segona del mòn que aconsegueix el distintiu sanitari internacional “Sanitized Venue”

Ja va ser el primer local d’oci nocturn de la província en obtenir la “Triple Excellence” internacional i el primer en entrar a la llista de les 100 millors discoteques del món

La discoteca Tropics de Lloret de Mar, local associat a la FECASARM i que enguany compleix 50 anys de vida, ha aconseguit en data d’avui el distintiu que l’acredita com a primer local de Catalunya i segón del mòn en obtenir el distintiu sanitari internacional “Sanitized Venue”, impulsat per l’Associació Internacional d’Oci Nocturn. El distintiu  “Sanitized Venue” és l’únic distintiu sanitari existent al món específic per a locals d’oci nocturn, i el seu objectiu és el d’ajudar a recuperar la confiança dels clients del sector una vegada els locals d’oci nocturn puguin reobrir, reobertura que a Espanya es troba prevista a partir del dia 8 de juny. El distintiu és una clara garantia de que el local en qüestió es troba el màxim de net i desinfectat i que al mateix temps incorpora una sèrie d’elements i protocols idonis per protegir la salut dels clients i treballadors. Ens complau acompanyar-vos còpia del distintiu que ha rebut avui la discoteca i que lluirà als seus accesos quan pugui reobrir així com també en plataformes online i xarxes socials.

El distintiu exigeix requisits com una nebulització química del local, disposar de dispensadors d’hidroalcohol, obligació del personal de portar mascaretes, disposar de guants i mascaretes a disposició dels clients, implementar un protocol estricte de neteja i desinfecció de zones de contacte amb clients, mecanismes  de presa de temperatura a clients, cartelleria de recomanacions per a clients, entre d’altres mesures de protecció de la salut. A més, el distintiu exigeix ​​passar una formació i un protocol d’actuació a tot el personal de local amb l’objectiu que tant personal de seguretat com de sala, cuina, barres, guarda-roba etc … tinguin clar com actuar en tot moment. Aquesta formació és impartida mitjançant un manual elaborat per Linkers, empresa especialitzada en formació en l’àmbit de l’hostaleria.

Un altre dels requisits del distintiu internacional, encara que aquest no és obligatori per obtenir-lo, però si recomanat, és la incorporació d’una aplicació tecnològica per a la gestió de cada esdeveniment, A aquesta aplicació se li ha sumat un portal de notificacions, desenvolupat per la nostra empresa col·laboradora Discocil, a través de la qual els assistents a un esdeveniment podran, fins a 14 dies després de la mateixa, comunicar amb total privacitat, si han donat positiu en COVID-19. Així els promotors podran avisar a clients, treballadors i autoritats sanitàries perquè, si escau, adoptin mesures amb l’objectiu d’evitar la seva propagació, tal com ha succeït recentment a Seül (Corea del Sud). Tot això, evidentment, respectant sempre i en tot moment, la normativa en matèria de protecció de dades.

Així mateix, es fa important destacar que aquest distintiu internacional exigeix ​​el compliment, per part dels locals que ho implementin, de la normativa interna de cada país en matèria sanitària i de seguretat, encara que aquesta sigui d’aprovació posterior a la concessió del distintiu. Per tant, en el cas  que ens ocupa, la Discoteca Tropics, haurà d’adaptar en tot moment les obligacions derivades del distintiu internacional a les normes dictades per l’Ajuntament de Lloret de Mar, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat.

El distintiu sanitari compta amb un ampli reconeixement internacional 

Actualment, aquest distintiu sanitari internacional ja compta amb el recolzament de l’Organització Mundial de Turisme de Nacions Unides (UNWTO), l’Associació d’Oci Nocturn d’Itàlia (Silb-Fipe), l’espanyola Spain Nightlife, l’Associació d’Oci Nocturn de Colòmbia (Asobares Colòmbia) i l’Associació d’Oci Nocturn d’Srael (Night Time Israel). Així mateix, discoteques d’altres països com ara Romania, Croàcia, Portugal, Israel, Mèxic i Marroc també han sol·licitat la seva implementació. 

La discoteca Tropics suma un nou reconeixement internacional 

Cal recordar que Disco Tropics,  es va convertir recentment en el primer local d’oci nocturn de la província de Girona que accedia a la prestigiosa llista dels 100 millors clubs del món (“The Worlds 100 Best Clubs”), fent-ho concretament en la posició 78. Aquest reconeixement va tenir lloc en el marc del 6è Congrés Internacional d’Oci Nocturn que es va celebrar a Bogotá (Colòmbia) el novembre de l’any passat. Així mateix, Disco Tropics també compta ja amb la màxima distinció mundial qualitat en oci nocturn (Triple Excellence in Nightlife), essent el primer i únic local de la provincia de Girona en haver-la obtingut fins a la data.

Per a més informació us podeu adreçar al telèfon 902.099.500 o bé al 670.703.370.