Publicada el 27 May, 2020
La FECASARM sol•licita a Interior allargar fins Nadal l’horari d’estiu de bars, restaurants i discoteques

La FECASARM (FEDERACIÓ CATALANA D’ASSOCIACIONS D’ACTIVITATS DE RESTAURACIÓ I MUSICALS), segueix ideant mesures per superar l’estat d’emergència econòmica en la que es troben bars, restaurants i discoteques. Amb aquest objectiu, al mateix temps que va sol·licitant a diferents ajuntaments ampliació horària de l’activitat complementària de terrassa, com ara als de Barcelona, Girona Palamós, entre d’altres) ara també ha sol·licitat al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya que l’ampliació horària d’estiu prevista entre els dies 1 de juny i 15 de setembre per a les activitats principals de bar, restaurant, bar musical i discoteca, entre d’altres, d’arreu de Catalunya, s’allargui fins Nadal, durant els anys 2020 i 2021

La petició realitzada ahir per la FECASARM té tot el sentit del món, doncs el proper dia 1 de juny, quan comenci a regir l’ampliació horària molts pocs bars i restaurants tindran la seva part interior oberta al públic i cap discoteca ni bar musical de Catalunya es trobarà obert encara. De fet, només podran començar a gaudir de la mateixa aquells locals amb llicència de bar i/o restaurant que estiguin situats en regions sanitàries que es trobin el la Fase 2 de la desescalada. Quan als bars musicals i les discoteques no podran accedir a les mateixes fins que els seus territoris no arribin a la Fase 3 de la desescalada.

Tal i com ha explicat Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARMhem cregut totalment necessari realizar aquesta petició d’allargar l’horari d’estiu atès que ens trobem en una situació excepcional, doncs quan comenci l’horari d’estiu, ni un 10% dels establiments que poden accedir a la mateixa es trobaran oberts en la seva part interior. Amés, a mesura que vagin obrint, ho faran amb moltes restriccions pel que cal adoptar mesures d’ajuda com ara allargar ampliacions horàries de les activitats, allargar horaris de terrasses, ampliar superfícies de terrases i ampliar aforaments interiors. Altrament molts locals no arribaran a final d’any i es destruiran milers de llocs de treball” 

L’allargament de l’horari d’estiu, com s’ha dit, també s’ha sol·licitat al Departament d’Interior per a l’any 2021, i s’ha demanat que el mateix comenci el dia 5 d’abril, coincidint amb l’acabament de l’ampliació horària de Setmana Santa i fins el dia 21 de desembre, coincidint amb el començament de l’ampliació horària de les festes nadalenques i cap d’any.

En paraules de David López, president de la FECASARM, “malauradament, tal i com es preveu, les activitats que viuen en gran part del turisme, trigaran més d’un any en recuperar-se d’aquesta crisi econòmica derivada de la crisi sanitària de la COVID-19, raó per la qual l’allargament de l’horari d’estiu s’ha demanat també per a l’any 2021. I per recuperar-nos, amb aquestes ajudes no n’hi haurà prou, tot i que benvingudes siguin si ens les coincideixen, però també necessitem ajudes per fer front als lloguers, hipoteques, Seguretat Social i tributs

La FECASARM pronostica un increment del botellot si hi ha una davallada d’oferta autoritzada

Tal i com es diu a la instancia presentada ahir per la FECASARM davant del Departament d’Interior, els sectors de la restauració i l’oci nocturn corren el risc de perdre a Catalunya entre un 30 i un 40% de les activitats, a menys que el sector no rebi ajudes eficaces de manera urgent. La desaparició d’aquest 30 o 40% d’establiments comportarà la cel·lebració de festes al carrer, a cases particulars i fomentarà la pràctica del botellot amb els conseqüents desordres públics i soroll (que ja s’estan començant a produir) degut a l’escassa oferta autoritzada.

Si la Generaliat pot apujar l’aforament inicial de bars musicals i discoteques esperem que s’arribi al 50%

En darrer lloc, des de la FECASARM ja avancem que si l’Estat permet a les Comunitats autònomes incrementar en la Fase 3 l’aforament inicial fixat per a bars musicals i discoteques fixat inicialment en un 30%, fins a un 50% , ho sol·licitarem. Això es força probable ja que es el que ha succeit en la Fase 2 amb l’aforament interior de bars i restaurants ja que l’Estat ha permès a les comunitats augmentar-lo del 40 al 50%, tot evidentment respectant les mesures sanitàries. Si aquest increment del 30 al 50% no es produeix, moltes discoteques i bars musicals optaran per no obrir ja que no els sortiran els números i acabaran tancant definitivament doncs ja porten massa temps tancades i massa deute acumulat.

Per a més informació us podeu adreçar al telèfon 902.099.500 o al 670.703.370.