Publicada el 15 Feb, 2023
Empresaris de restauració i oci nocturn, il·lusionats amb el cap de setmana de carnestoltes amb ampliació horària inclosa

Empresaris de restauració i oci nocturn, il·lusionats amb el cap de setmana de carnestoltes amb ampliació horària inclosa

Esperen facturar entre un 30% i un 50% més que un cap de setmana normal gràcies als sopars de colles, balls de disfresses i ampliació horària

Benvolguts/benvolgudes;

 

Els empresaris de restauració i d’oci nocturn d’arreu de Catalunya es mostren il·lusionats tot esperant el cap de setmana llarg de Carnestoltes que començarà demà dijous dia 16 de febrer ja que, l’increment de facturació que obtindran gràcies als sopars de colles i als balls de disfresses, els permetrà refer-se de les pèrdues que encara arrosseguen dels dos anys de pandèmia i de la baixa facturació obtinguda durant els mesos de gener i febrer, mesos que solen ser els més fluixos de l’any i que enguany encara ho han estat més del que és habitual degut a l’increment del preu de l’energia i a la inflació. Així doncs, el cap de setmana llarg de Carnestoltes permetrà als empresaris fer calaix per poder arribar fins a principis d’abril que és quan arriba la Setmana Santa.

Tal i com explica Jordi Díaz, president de l’Associació d’Hoteleria, Restauració i Oci de Castell, Platja d’Aro i S’Agaró (AHREPS) ha explicat que “per Platja d’Aro i per d’altres localitats de la Costa Brava, el cap de setmana de carnestoltes sempre ha estat un autèntic oasi en la llarga travessia pel desert de l’hivern fins que no arribem a Setmana Santa i que marca l’inici de la temporada turística. Per tant, per als hotels, restaurants i locals d’oci nocturn de la nostra associació es vital la facturació obtinguda gràcies a les reserves de grups per assistir a la rua, sopars de colla i balls de disfresses, pel que molts establiments ja han penjat el cartell de complert i i tot apunta a que millorarem els registres de l’any passat i els de prepandèmia“.

Increment de reserves a restaurants i “sold out” a moltes discoteques

Tal i com és habitual els caps de setmana de carnestoltes, els restaurants estan rebent un volum de reserves molt superior al que es habitual durant un cap de setmana normal d’hivern, especialment per la nit de dissabte ja que molts sopars de colla es celebren en aquests espais. Quan als locals d’oci nocturn, aquests porten un molt bon ritme de venda d’entrades anticipades i alguns ja han penjat el cartell de “sold out“, assolint xifres millors que les de prepandèmia. 

Així doncs, la celebració de sopars de grup i balls de disfresses, l’ampliació horària que allargarà els balls de disfresses fins gairebé les 7h de la matinada juntament amb la previsió de temperatures quelcom més suaus, farà que encara surti de festa un percentatge més alt de gent que els darrers caps de setmana, especialment les nits de divendres i dissabte, el que provocarà que els locals de restauració i d’oci nocturn de Catalunya s’omplin i vegin incrementada la seva facturació en un 30% de promig respecte d’un cap de setmana normal, percentatge que s’enfilarà fins al 50% en les localitats costaneres en les que es tradició celebrar-lo.

Tal i com explica Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARMla celebració de carnestoltes amb l’habitual oferta de sopars de colla i balls de disfressa, amb ampliació horària inclosa, comporta que la despesa per persona sigui substancialment superior a la que es realitza un cap de setmana normal, fet que permet a molts empresaris agafar aire ja que, des de la nit de cap d’any, no han gaudit de cap data assenyalada amb una facturació superior a l’habitual”.

A continuació us acompanyem un quadre amb els horaris vigents per a locals de restauració i oci nocturn pel proper cap de setmana llarg de carnestoltes: 

 

 

Nits de Diumenge, dijous gras i dilluns 

Nits de divendres, i dissabte

 

 

Obertura

Tancament

Tancament

 

Establiments musicals

Restaurants musicals

6:00

3:00

3:30

 

Bars musicals

12:00

3:00

3:30

 

Discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle

17:00

5:45

6:45

 

Sales de concert, cafès teatre, cafès concert

17:00

5:00

5:30

 

Establiments de restauració

Bars, restaurants bar, salons de banquet

6:00

3:00

3:30 

 

 

*En qualsevol cas en els dos grups amb 30 minuts per desallotjar o 45 minuts si l’aforament és superior a les 500 persones.