Publicada el 18 May, 2023
FECASARM Girona s’integra a l’Associació d’Hostaleria de Girona, la qual passarà a representar més de 1.400 establiments

FECASARM Girona s’integra a l’Associació d’Hostaleria de Girona, la qual es converteix en la màxima representant del sector a la ciutat amb més de 1.400 establiments

El sector unificat s’erigeix com a motor econòmic de la ciutat, contribuint amb tributs a l’administració i creant llocs de treball directes i indirectes

L’Associació d’Hostaleria s’incorpora a FECASARM Catalunya guanyant aquesta presència en l’àmbit de restauració i allotjament

Benvolguts/benvolgudes;

Més de 1.400 empreses representen a dia d’avui, els sectors de l’hostaleria i de la restauració a la ciutat de Girona, entre 617 restaurants, bars i locals d’oci nocturn i 785 hotels, apartaments turístics i Bed & Breakfast.

En una ciutat en constant creixement, l’aportació d’aquestes empreses és vital a nivell turístic, per a poder continuar oferint allotjament i àpats als visitants que augmenten any rere any i a nivell de població, per a seguir incrementant l’oferta ocupacional, donant llocs de feina de manera directe dins dels mateixos establiments i de manera indirecte, a través dels múltiples proveïdors.

Doble acord amb FECASARM

Per primer cop des de la seva fundació, l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona representa al 100% del sector, aglutinant establiments d’allotjament, restaurants, bars i a través del recent acord amb FECASARM, a través del qual els establiments d’oci nocturn que fins al moment havien format part d’aquesta entitat passen a integrar-se de ple dret a l’Associació d’Hostaleria. Amb aquesta integració, l’Associació s’erigeix com a màxima representant de la totalitat del sector a Girona.

Al mateix temps, l’Associació d’Hostaleria de Girona passarà a ser membre de ple dret de la patronal FECASARM a nivell de Catalunya, amb el que aquesta incrementarà la seva presència en l’àmbit de la restauració i l’allotjament. Amb aquesta incorporació, els assocats de l’Associació gironina podran gaudir de tots els serveis que ofereix la FECASARM, i entre ells els d’assessorament tècnic i serveis jurídics.

Aportació del 6% del PIB i del 8’5% de l’ocupació a la ciutat

L’aportació dels sectors hoteler, allotjament turístic, restauració i oci nocturn al PIB de la ciutat es calcula en un 6% i un 8,5% en l’ocupació.

Desprès d’un any 2022 en el qual els restauradors i hostalers han pogut començar a oblidar la crisis post-pandèmia gràcies a la tornada del turisme i a una població amb ganes de gaudir de restaurants, cafeteries, bars, oci nocturn i allotjaments en general, les previsions per l’any 2023 són molt positives mostrant un creixement d’un 10% en l’ocupació, malgrat que l’increment de costos es calcula, arribarà a un 30%.

Col·laboració amb l’Administració local

Com a motor econòmic de la ciutat i tenint en compte la seva gran importància dins de l’entrellat empresarial dedicat al turisme, el sector encapçalat per Xavier Garcia, President de l’AHTRG, reclama la definició des de l’Ajuntament de Girona, d’un Model Turístic de Ciutat, així com acords de col·laboració públic-privada amb les Administracions locals.

Tal com ha expressat en d’altres ocasions, el Sr. Xavier Garcia reitera la necessitat de solucionar la problemàtica relativa a la neteja de la ciutat, a la recollida de brossa i a la càrrega i descàrrega, per tal de que turistes, treballadors i usuaris en general puguin tornar a gaudir d’una Girona neta.

Per la seva part, Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM ha reclamat als candidats a l’alcaldia de Girona que, en cas de sortir el·legits, “es comprometin a posar en marxa el Pacte per la Convivència Nocturna (PCN) tal i com recentment els va reclamar la Defensora de la Ciutadania en el seu darrer informe d’actuacions, així com a impulsar o reclamar a la Generalitat que impulsi una línea d’ajuts que permeti portar a terme millores en l’insonorització de vivendes a fi i efecte de millorar la convivència nocturna a la ciutat i que no s’hagin de reduir els horaris de les terrasses“. 

Aprofitant la cohesió actual entre empreses dedicades al turisme, associacions veïnals i entitats diverses, s’espera arribar a un enteniment per treballar de manera conjunta amb l’administració local i poder seguir creixent com a sector que impulsa la ciutat.

Salutacions cordials