Publicada el 10 Ago, 2023
La FECASARM es reuneix amb l’alcalde de Figueres per tractar assumptes vinculats a l’oci nocturn i li ofereix adherir-se al Pacte per la Convivència Nocturna

La FECASARM es reuneix amb l’alcalde de Figueres per tractar assumptes vinculats a l’oci nocturn 

La patronal li demana més coordinació entre els establiments i la Guardia Urbana i li ofereix adherir-se al Pacte per la Convivència Nocturna

 L’Associació d’Oci Nocturn de Figueres, adherida a la FECASARM, s’ampliarà en breu a les activitats de restauració 

Benvolguts/benvolgudes;

Aquest passat dilluns va tenir lloc una reunió entre representants de l’Ajuntament de Figueres, membres de la Guardia Urbana i empresaris d’oci nocturn de la ciutat de Figueres. Per part de l’Ajuntament hi va assistir l’alcalde, Jordi Masquef i l’inspector en cap de la Guardia Urbana, Josep Maria Riera.  Per part de la FECASARM hi va assistir el seu secretari general, Joaquim Boadas, així com la presidenta de l’Associació d’Oci Nocturn de Figueres, Anna Serra.  

Durant el transcurs de la reunió, els empresaris van exposar quines eren les seves principals reivindicacions i, en especial, es va incidir en la necessitat de que hi hagi una via més àgil de comunicació i una major coordinació entre la Guardia Urbana i els establiments d’oci nocturn de la ciutat, a fi i efecte d’evitar que es produeixin incidents. Les dues parts van fer un repàs de la trajectòria del sector durant els darrers anys i es va acordar portar a terme de manera conjunta accions de concienciació per fomentar la convivència nocturna i un oci nocturn de qualitat.

Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM va explicar a l’alcalde tot el que des de la patronal s’està portant a terme per fomentar la seguretat, la qualitat i l’excel·lència en el sector, mostrant un ferm compromís de la Federació amb aquests tres paràmetres. L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, va convenir que aquest és l’oci nocturn que ell vol per Figueres i que és necessari per una ciutat com Figueres que hi hagi una oferta suficient d’oci nocturn regulat, controlat, segur i de qualitat. 

Per la seva part, l’inspector en cap de la Guardia Urbana de Figueres, Josep Maria Riera, va explicar als representants patronals que sempre que poden situen una patrulla estàtica a la zona de la Plaça del Sol, a l’hora del desallotjament, amb l’objectiu d’evitar incidents i que també hi ha un cotxe patrulla que, sempre que no hi ha d’altres prioritats, recorre de manera intermitent les principals zones d’oci de la ciutat.

La FECASARM ofereix al consistori adherir-se al Pacte per la Convivència Nocturna

Aprofitant  que els principals assumptes que es van tractar a la reunió van ser els relacionats amb la seguretat, qualitat i convivència, el representant de la FECASARM, Joaquim Boadas, va oferir a l’alcalde que l’Ajuntament de Figueres s’adhereixi al Pacte per la Convivència Nocturna (PCN), signat en el seu dia entre la FECASARM i l’Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica (ACCCA), amb la finalitat de solucionar problemàtiques que puguin existir entre veïns i locals, d’una manera ràpida i eficient, a través de la posada en marxa d’una taula de mediació participada per veïns i locals i presidida per l’Ajuntament. Fins a la data, s’han adherit a aquest Pacte els ajuntaments de Sitges, Girona, Blanes i Castell-Platja d’Aro i s’Agaró.

L’Associació d’Oci Nocturn s’ampliarà al sector de la restauració

En darrer lloc, la presidenta de l’Associació d’Oci Nocturn de Figueres, Anna Serra, va explicar als representants del consistori, la voluntat d’ampliar en breu l’associació d’oci nocturn al sector de la restauració amb l’objectiu de fer-la més forta i més representativa del sector de l’hostaleria. Amés, cal tenir en compte que molts d’aquests locals treballen més enllà de les 23h i d’aquesta manera, es facilitarà la tasca a l’Ajuntament al existir un interlocutor únic per tractar tots els assumptes i problemàtiques que es puguin produir en l’àmbit de l’oci nocturn. Al mateix temps, aquesta ampliació també permetrà que siguin més els locals que puguin participar en campanyes de promoció, prevenció, civisme, seguretat i conscienciació que es portin a terme conjuntament entre l’associació i l’Ajuntament de Figueres.

Salutacions cordials