Publicada el 6 Oct, 2020
La GENERALITAT DE CATALUNYA acorda la reobertura de les discoteques però sense ball i amb horari limitat a les 3h

La GENERALITAT acorda la reobertura de les discoteques fins a les 3h però sense ús de la pista de ball

La FECASARM valora positivament la decisió ja que es el que estava demanant als Tribunals tot i que trobem limitat l’horari

Entretant es seguirà treballant el pla sectorial que ha de permetre la recuperació gradual de la pista de ball i es seguirà negociant un horari més ampli

 

Avui ha tingut lloc una reunió entre la Generalitat de Catalunya i el sector de l’oci nocturn en la qual hi ha participat la FECASARM. La reunió ha servit per confirmar allò que ja estava preacordat i en aquest sentit la Generalitat de Catalunya ha anunciat al sector que els locals d’oci nocturn podran reobrir les seves portes però amb determinades limitacions.

Entre les limitacions a les que fa referència la nova resolució destaquen les de no poder utilitzar la pista de ball, que haurà d’estar ocupada per taules i cadires o només cadires, l’aforament estarà limitat al 50%, s’hauran de programar actuacions en directe i el públic haurà de portar mascareta mentre no estigui consumint. També serà obligatori portar un registre d’assistents i hi haurà d’haver gel hidroalcòholic a disposició dels assistents.

Les activitats recreatives musicals que es beneficiaran per aquesta nova resolució son les activitats amb llicència de discoteca, sala de ball, sala de festa, bar musical, cafè teatre, cafè concert, sala de concerts, establiments de règim especial, discoteques de joventut, karaokes, sales de festes amb espectacle i concerts d’infància. Finalment han quedat fora els locals amb reservats annexos. L’horari serà el mateix que cadascuna de les activitats té segons l’Ordre d’horaris de la Generalitat 358/2011 sense ampliacions els caps de setmana, el que comportarà que l’horari de tancament dels bars musicals i discoteques sigui pràcticament el mateix ja que els bars musicals tancaran a les 2:30h i les discoteques a les 3h.

Quan a les activitats recreatives de restauració (bars, restaurants i restaurants-bar) aquestes seguiran amb el horari limitat a la 1h però es permetrà el consum en barra guardant la distància de 1,5 metres, les taules seran màxim de 6 persones i la distància entre taules seguirà essent de 1,5 metres.

La Generalitat reconeix que l’oci nocturn no ha sigut el culpable dels contagis

Tot i que la decisió de reobertura s’ajusta en molta part a les peticions que es trobava fent la FECASARM tant a nivell extrajudicial com judicial en els diferents procediments judicials interposats contra la Generalitat de Catalunya arrel del tancament de tot l’oci nocturn i que es mantenen oberts, des de la FECASARM consideren que si bé la decisió es la que corresponia adoptar, aquesta arriba massa tard i amb un horari massa restringit.

Així les coses, en paraules de Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARMvalorem positivament la decisió de la Generalitat ja que és la primera Comunitat Autònoma que permet la reobertura dels locals d’oci nocturn, si bé considerem que l’horari es insuficient ja que a les 3h no hi ha transport públic i la gent romandrà al carrer fent “botellon“. Per altre costat, considerem que el tancament de l’oci regulat no s’hauria d’haver produït mai ja que els contagis han augmentat. De totes maneres, valorem molt positivament que la Generalitat hagi reconegut expressament avui que el sector de l’oci nocturn legal no ha estat el causant dels contagis ja que ha estat tancat
.
Es segueix treballant el pla sectorial per recuperar la pista de ball

Tal i com han explicat els representants de la Generalitat avui, es seguirà treballant en el pla sectorial que es venia treballant amb el sector i que ha de permetre la recuperació gradual de la pista de ball, el que també valorem positivament. Cal recordar que aquest pla sectorial, encara pendent d’aprovació, distingeix les activitats de més i menys de 500 persones d’aforament, exigint als locals de més de 500 persones perimetrar la pista amb un únic punt d’accés (controlat) i de sortida de la mateixa i en tots els casos sense possibilitat d’entrar-hi amb begudes i sempre amb mascareta.

Així les coses, segons han explicat els representants de la Generalitat avui, ens trobem en un primer escenari que evolucionarà, s’estudiarà ampliar els horaris de les activitats els caps de setmana i vigílies de festiu i es seguirà treballant en el pla sectorial per recuperar la pista de ball el que valorem positivament atès que es dóna un caire de provisionalitat a la nova resolució que entrarà en vigor demà.

La reobertura no soluciona el problema i el sector segueix reclamant ajudes

La reobertura comunicada avui i que es preveu que entri en vigor demà suposa un pas endavant però per si sola no soluciona el gravíssim problema que arrossega el sector ja que els empresaris deuen molts diners en concepte de lloguers, Seguretat Social, impostos i d’altres conceptes, trobant-se ara mateix el 80% dels empresaris de l’oci nocturn en situació d’insolvència ja que no poden atendre les seves obligacions corrents. Per aquest motiu, des de la FECASARM seguim reclamant ajudes a l’administració.

Tal i com explica David López, president de la FECASARM, “la reobertura dels locals d’oci nocturn provocarà que com a mínim s’aturi l’hemorràgia de pèrdues que venien patint els empresaris del sector però amb aquesta reobertura no en tindran prou i caldran ajudes eficaces per part de l’administració per refer-se d’aquesta crisi. Per aquest motiu, ja ens hem reunit amb representants del Ministeri de Turisme a través de l’associació estatal de l’oci nocturn Spain Nightlife i n’hem tornat a demanar una altra amb el mateix ministeri així com també amb les Ministres de treball i d’hisenda, amb l’objectiu de demanar-los ajudes i mesures urgents tals com ara fons per pagar els lloguers, suspensió d’impostos, i de cotitzacions a la Seguretat Social” .

 

Per a mes informació, us podeu adreçar al telèfon 647.494.306 o bé al 670.703.370